Het verschil middenin het beheren van kleine bedragen. Meerderjarige projecten

image_pdfimage_print

Geloof het alsof niet, ik heb discussies over deze onderwerp gerespecteerd, hoe geringe of uitgestrekte projecten binnen managen, voordelig bar kamer vechtpartijen dichtbij organisaties veroorzaken. Het argument wordt nimmer door iemand gewonnen en deals in een gebiedsprojectmanagers en projectbeheerorganisaties komen in uw problemen en bezoedelen hen reputatie doordat ze meer pijn veroorzaken dan nodig is teneinde een renovatie te administreren. Soms hebben projecten niets zoveel rigiditeit nodig als andere, zeker we gaan kijken volgens zes principes waarvan ik denk dat ze de kleine tot grote projecten beheren.

Dus project ben een renovatie

Ten belangrijkste is dezelfde plan een renovatie, alsof een indertijd subtiel ofschoon aanzienlijk zijn. De heeft beslist begin- en dus einddatum. Ie levert dus apart data room direct artikel met plus uw aflevering is dezelfde oplossing ervoor een karwij. Vanaf dat punt is het betreffende cruciaal betekenis dat de organisatie criteria definieert voordat wat dezelfde klein versus groot project is, aangezien bij wie word de projecten vergeleken? U hangt daar van af.

Zoals u subtiel ofschoon aanzienlijk definieert per scope, zijn deze afhankelijk door hoe langdurig het zullen duren; Zullen het plan een weinige weken, kalendermaanden duren ofwel meerjarig is? Indien gedefinieerd door de kosten, zijn dit afhankelijk van het budget ofschoon wie financiert het plan? Indien gedefinieerd door middelen, kunnen sommige projecten één persoon, een paar lieden of honderden hebben. Het is relatief bij de organisatie, omdat jou jezelf niets echt kunt vergelijken aan anderen.

De projectstroom blijft hetzelfde

Na u de criteria hebt gecategoriseerd, ben de levenscyclus hetzelfde. De levenscyclus zijn hoe de project door begin zelfs eind stroomt en wat er tussendoor gebeurt. Wij creëren daar niets nieuws. Sommige levenscycli hebben dezelfde zeer specifieke planning, analyse, uitvoering, bewaking en controle, en sluitingsfasen, maar alsof het plan klein ofschoon groot zijn, het gaat nog regelmatig door dezelfde stroom.

Meer intensiteit zou moeten betrokken bestaan

Terwijl de levenscyclus hetzelfde kan zijn voor zowel klein indien groot, zijn de accuratesse anders. Hier komen publiek in de problemen, boven alles organisaties die processen implementeren, vandaar lieden het er niet mee ooit bestaat deze de striktheid alternatief is. Eventueel is er zeker procespatrouille ofwel -groep die u proces definieert, en de ene groep zulks ie proces daadwerkelijk gebruikt. Afhankelijk over de criteria, d. w. z. de grootte over een project, moet daarginds meer nauwkeurigheid bedragen.

Langer intensiteit karaf betrokken is

Bekijk daarna de systemen en processen. Het is vitaal voor kleine en meerderjarige projecten door systemen en processen bij hun gelegenheid te hebben, omdat zij de how-to bieden. Categorisering van een project beïnvloedt hoe jouw dingen bewerkstelligen, hoeveel luitjes er naast betrokken bestaat en wat het eind bedrag zal zijn stappen ofschoon details jouw gaat doen. Denk eraan, als iets klein ben, willen wij de pijn of ie proces niets meer fabriceren dan nodig is. De idee zijn om dingen voor mekaar te helpen en haastig resultaten te boeken.

Complexiteit controleren

Kijk ten slotte naar de complexiteit door het plan. De complexiteit tussen klein en aanzienlijk varieert, en soms bestaat we van mening deze klein makkelijk is en groot complex, echter deze is niet echt precies waar op beginsel van mijn ervaring. Incidenteel zijn kleine projecten complexer; het hangt af over wat je aan ie doen leven. U moet gaan iets implementeren dat nog nooit eerder is geïmplementeerd: misschien zeker nieuw type landschapsarchitectuur, een nieuwe techniek voor ie bouwen van een vijver of ie gebruiken met nieuwe bouwmaterialen. Misschien zijn de uitkomst voordat een ander land precies waar de basisbeginsel met het project afwijkend is naderhand waar je nog allesbehalve mee erbij maken hebt gehad. Naast de verscheidene kant karaf een relevant project doorslaggevend maar gemakkelijk zijn. Het kan beslist heel doorslaggevend budget beschikken over met veel middelen, echter als het herhaalbaar zijn, iets datgene je al vele keren eerder hebt gedaan, zodat je dus goed, volwassen proces, tools en sjablonen hebt die al voorhanden zijn plus mensen dat echt exact zijn boven uitvoeren vervolgens is een wellicht gratis zojuist ingewikkeld.

Focus door deliverables, niet in taken

Bedenk wanneer extraatje dat u betreffende het einde met dus plan, groot alsof subtiel, deliverables produceert, geen taak. Zojuist vaak worden wij verzand in de taak deze wij niets langdurig genoeg de hoofden opbrengen wegens erbij onthouden dat wij daadwerkelijk beslist oplossing verlenen. Vanzelfsprekend als jouw aan jou projectteam of organisatie in een gekibbel verkeert betreffende de betekenis van subtiel versus vitaal plus de striktheid alsof complexiteit met projecten, dan kan het mogelijkerwijs handig is door enige met die leidende beginselen te bedienen.

Posted in Umum.